AAA

EKONOMIJA | 04.03.2021 13:00 > 04.03 14:48

Nedimović: Istraživački centri doprinose unapredjenju proizvodnje u Srbiji


Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da istraživački centri doprinose unapredjenju ukupne proizvodnje i konkurentnosti poljoprivrede Srbije, i da u njih treba ulagati, saopštila je kompanija Sunoko. Nedimović je prilikom posete Istraživačko-razvojnom centru kompanije Sunoko, prvom privatnom centru za istraživanje agrara u Srbiji, istakao da primena savremenih naučnih dostignuća i iskustava nema alternativu, imajući u vidu da Srbija ima ogroman potencijal kojim treba da unapredi sve vidove proizvodnje, od njive do trpeze.

Direktor Istraživačko-razvojnog centra Sunoko Nenad Trkulja, naveo je da će Centar raditi na još boljem kvalitetu finalnog proizvoda, što je od izuzetnog značaja za proizvodnju bezbedne hrane, ali i za celokupnu prehrambenu industriju Srbije.
Kompanija Sunoko, koja ima tri šećerane u Srbiji, uložila je milion evra u istraživačko razvojni centar koji je otvoren u decembru prošle godine, sa ciljem da identifikuje potencijalne probleme u proizvodnji šećerne repe i adekvatno odgovori svim potrebama, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Sunoko Istraživački centar organizuje i stručna predavanja za sve proizvodjače šećerne repe u Srbiji, konstantno deleći znanja i iskustva za efikasniju proizvodnju ove kulture, u skladu sa najnovijim naučnim istraživanjima i smernicama dobre poljoprivredne prakse, piše u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.