AAA

EKONOMIJA | 23.03.2021 20:35 > 23.03 20:35

Nezadovoljni ugostitelji pred Vladom Srbije

 Nekoliko desetina ugostitelja i večeras se okupilo u Beogradu pred zgradom Vlade Srbije da bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Kriznog štaba o zabrani rada njihovog sektora zbog epidemije bolesti kovid-19.

Vlasnik restorana "Blek Džordž" (Black George), Dragan Milčić, rekao je za Betu da ugostitelji traže da im država nadoknadi 80 odsto bruto-zarade za vreme kada im je zabranjen rad.
Porad toga, "tražimo da nam se otpiše 50 odsto poreza i doprinosa na plate za period kada je ugostiteljima skraćeno radno vreme pa su radili do 17 ili 21 sat", rekao je Milčić.

Dodao je da ugostitelji traže i nadoknadu fiksnih rashoda i ukidanje dažbina kakva je eko-taksa, naknada Organizaciji muzičkih autora (SOKOJ) i Organizaciji proizvodjača fonograma (OFPS) i drugih.

"Da bi se ugostitelji oporavili od finansijske krize, naš zahtev je i da se u naredne dve godine porez na dodatu vrednost (PDV) na hranu i piće smanji sa 20 na pet odsto", rekao je Milčić.

Ugostitelji, po njegovom rečima, traže da Vlada Srbije razgovara s njihovim predstavnicima da bi čula kakvi su sve njihovi problemi.

Od Kriznog štaba, kako je rekao, zaposleni u tom sektoru traže i da im dokumentuje naučnu studiju zbog koje tvrdi da se virus korone najviše širi u ugostiteljskim objektima.

Ugostitelji su najavili da će, zbog tih zahteva nastaviti svaki dan da se okupljaju pred Vladom Srbije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.