AAA

EKONOMIJA | 22.04.2021 19:40 > 22.04 19:40

Podrška Evrokomore ubrzanju evrointegracija zapadnobalkanskih ekonomija

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je predsedništvo Evrokomore "još jednom potvrdilo stav evropske privrede da ekonomije susedi, što pre i formalno postanu deo EU", saopšteno je danas iz PKS-a.

Čadež, koji je i član Predsedništva Evrokomora, ocenio je da je taj stav potvrdjen osnivanjem posebnog odbora za susedstvo i pridruživanje, koji je postao operativan početkom ove godine, i upisivanjem podrške pridruživanju ekonomija Zapadnog Balkana u mapu puta Evrokomore na današnjoj sednici.
"Oko 20 miliona kompanija koje okuplja 46 komora, članica Evrokomore, poslovnu zajednicu Zapadnog Balkana već vidi kao deo evropskog ekonomskog prostora, što mi zapravo i jesmo, i žele da ekonomije Zapadnog Balkana što pre i formalno postanu deo Evropske unije", kazao je Čadež.

On je rekao da je to više puta do sada potvrdjeno i u zvaničnim dokumentima Evrokomore briselskim institucijama, uz poziv za ubrzanje i jaču podršku evropskim integracijama regiona.

"To je u interesu zapadnobalkanskih ekonomija, ali i kompanija iz Evropske unije koje posluju na tim prostorima, sa kojima obavljamo dve trećine naše trgovinske razmene i koje su najveći investitori na Zapadnom Balkanu", rekao je Čadež.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.