AAA

EKONOMIJA | 02.05.2021 15:25 > 02.05 15:25

Čadež pozvao privrednike da učestvuju na Svetskoj izložbi u Dubajiu


Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je danas kompanije iz Srbije da uzmu učešće na svetskoj izložbi u Dubajiu i predstave svoje poslovanje, proizvode i usluge.

Izložba "EXPO 2020 – Dubai" biće održana od oktobra ove do kraja marta sledeće godine pod sloganom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti" (Connecting minds. Creating the future), saopštila je PKS.
Čadež se nakon obilaska izgradnje nacionalnog paviljona Srbije i sastanka sa direktorom biznis programa "Ekspo Dubai" Halidom Šarafom (Кhalid Sharaf), zahvalio Vladi Srbije što je omogućila povoljne uslove boravka i besplatan avio-prevoz svim domaćim privrednicima tokom trajanja Svetske izložbe u Dubaiju.

"Ovde će biti 190 zemalja sa svojim paviljonima. Svaki biznismen iz bilo kog kraja sveta će imati priliku da vidi baš vaš proizvod, baš vašu uslugu", poručio je Čadež.

On je istakao da je Vlada Srbije omogućila dolazak privrednika bez velikih troškova, i ocenio da je to velika stvar za kompanije koje danas, u ovim kriznim vremenima, i te kako vode računa o svim troškovima.

Predsednik PKS pohvalio je radove na izgradnji Nacionalnog paviljona Srbije, za koje je istakao da su impresivni, i naveo da će zahvaljujući podršci Vlade Srbije proizvodi i usluge srpskih kompanija biti predstavljeni tržištu celog sveta.

Čadež je domaćinima u paviljonu Srbije predao Uskršnje jaje – čuvarkuću, i najavio da će domaći proizvodi sa oznakom kvaliteta "Čuvarkuća" biti predstavljeni na svetskoj izložbi u Dubaiju.

"Proizvodi sa oznakom Čuvarkuće biće dostupni za ceo svet na štandu Srbije, da budemo zajedno uspešni, da pokažemo Srbiju kao zemlju uspeha i prosperiteta", istakao je Čadež i naveo da će se Srbija predstaviti kao jedna od ekonomija sa najvećim potencijalom za rast na evropskom kontinentu.

Zamenik komesara Srbije za Ekspo Dubai Ana Ilić zahvalila je predsedniku PКS na poseti i istakla da će se Srbija predstaviti na najbolji način i da je poslovni deo nastupa na svetskoj izložbi apsolutni prioritet.

"Sve je u službi naših kompanija kako bi se na najbolji način predstavile tokom šest meseci, od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2022. godine. Očekujemo skoro 20 miliona posetilaca i iskoristićemo prostor koji imamo na EXPO-u da se Srbija predstavi na najbolji način“, rekla je Ilić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.