AAA

EKONOMIJA | 06.05.2021 10:35 > 06.05 11:25

Integrisana OTP banka u Srbiji počela da radi

U Srbiji je počala da posluje integrisana OTP banka, nastala spajanjem OTP banke bivše Sosijete ženeral (Societe Generale) i Vojvodjanske banke, saopšteno je danas.

"Najkompleksnija bankarska integracija ikad realizovana na ovim prostorima predstavlja strateški potez OTP Grupe sa ciljem da formira vodeću bankarsku instituciju u Srbiji", navodi se u saopštenju OTP banke.

Ta banka je, kako je istaknuto, posle godišnjeg rasta kredita od 15 odsto u 2020. godini, kao i povećanog tržišnog udela u svim ostalim segmentima, prva u Srbiji u tržišnom učešću u kreditiranju i druga najveća banka po veličini aktive s ukupno 5,2 milijarde evra.
"Integraciono putovanje koje je trajalo 19 meseci ne bi bilo uspešno da nije bilo više od 3.000 naših kolega i njihove posvećenosti ovom procesu, profesionalnosti i stručnosti. Činilo se da je u 2020. godini pandemijska kriza na momente zaustavila svet, ali ni to nas nije usporilo u našim nastojanjima da integrišemo dva velika sistema", rekao je predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović.

Predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija i zamenik generalnog direktora OTP banke Madjarska Laslo Volf (Laszlo Wolf) je ocenio da je integracija prekretnica u istoriji OTP Grupe.

"Proširili smo se širom regiona i organski i kroz akvizicije, a kao rezultat naše strategije rasta OTP nije prisutan samo u 11 zemalja, već́ smo tržišni lider u Majdarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori i igramo ključnu ulogu na nekoliko drugih tržišta – a sada i u Srbiji. Ponosni smo na ovo postignuće i OTP Grupa nastoji da doprinese dugoročnom uspehu srpske ekonomije i blagostanju srpskog društva", kazao je Volf.

Integrisana banka ima 213 ekspozitura u Srbiji koje će nastaviti da rade na istim lokacijama. Ta banka sada ima najveći broj bankomata, na 322 lokacije, a pored toga klijenti imaju mogućnost podizanja gotovine pod istim uslovima na još 165 bankomata MoneyGet mreže.

Saopšteno je da OTP banka ostaje partner Olimpijskom komitetu Srbije i nastavlja da pruža podršku socijalnom preduzetništvu, a kroz peti Generator projekat ove godine će podržati one koji rešenja pronalaze u digitalizaciji i stalnom inoviranju, kako bi podstakli brigu o ekologiji i očuvanju životne sredine.

U okviru OTP Grupe posluju i OTP lizing Srbija i OTP osiguranje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.