AAA

EKONOMIJA | 06.05.2021 14:40 > 06.05 14:45

Pošta Srbije: Brža i pouzdanija isporuka internet kupcima

  • Foto: POSTA Srbije/Vuk Branković
  • Foto: POSTA Srbije/Vuk Branković

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Pošta Srbije Zoran Djordjević i predsednica eKomerc (eCommerce) Asocijacije Srbije Zorana Milidrag potpisali su danas Memorandum o razumevanju, u cilju razvoja internet poslovanja pošta i obezbedjivanja pouzdane logističke infrastrukture i informatičkih rešenja za unapredjenje internet trgovine u Srbiji. "Strateški cilj Pošte Srbije je razvoj novih i unapredjenje postojećih usluga kroz proces digitalizacije, za šta imamo punu podršku Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić. Кroz saradnju sa eKomerc Asocijacijom, Pošta Srbije će, kao najveći nacionalni provajder logističkih usluga, pomagati razvoj ovog segmenta poslovanja, pre svega kod mikro i malih preduzeća, i omogućiti bržu i kvalitetniju isporuku na adrese kupaca", rekao je Djordjević.

Saradnja eKomerc Asocijacije Srbije sa Poštom Srbije je po rečima Zorane Milidrag ključna za razvoj i unapredjenje internet poslovanja u Srbiji, pre svega kroz razmenu iskustava radi edukacije korisnika – mikro i malih preduzeća.

Takodje, kako je dodala, to će omogućiti otklanjanju barijera za efikasniji razvoj internet trgovine kroz razvoj logističkih usluga, koje su se sa rastom internet trgovine u poslednjih godinu dana pokazale kao najveće razvojno ograničenje.

Kako je saopšteno, eKomerc Asocijacija Srbije okuplja više od stotinu velikih kompanija i zalaže se, izmedju ostalog, za podizanje standarda internet poslovanja u cilju uključivanja Srbije u svetske e-komerc tokove.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.