AAA

EKONOMIJA | 07.05.2021 15:40 > 07.05 15:40

Matić: Odobrena sredstva za dodatne turističke vaučere za odmor u Srbiji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je danas da će od ponedeljka, 10. maja, u poštama početi prijavljivanje gradjana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbedjeno još 100 miliona dinara.

Matić je podsetila da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja gradjana Vlada rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.
"Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je medjutim posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti", istakla je ministarka.

Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera gradjanima na raspolaganju 2.193 ugostiteljskih objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.