AAA

EKONOMIJA | 17.05.2021 16:10 > 17.05 16:10

UTAS: Opravdan zahtev za novu kvotu vaučera za subvencionisan odmor u Srbiji

Interesovanje domaćih turista da odmor provedu u Srbiji je veliko i zato postoji opravdana potreba da država odobri dodatnu kvotu subvencionisanih vaučera od po 5.000 dinara po osobi, rekla je danas članica Upravnog odbora Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS) Vera Krstić.

Krstić je za Betu rekla da postoje i oni gradjani koji ne žele da se vakcinišu ili ne žele odmor van granica Srbije dok se situacija sa pandemijom ne smiri.
"Zato bi bilo dobro da se obezbede dodatne količine vaučera za subvencionisani odmor ali za sada nema nikakvih naznaka od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije da će odobriti novu seriju tih vaučera", rekla je Krstić.

Ministartvo turizma i Vlada Srbije su posle prvobitnih 100.000 vaučera koji su podeljeni u januaru i februaru ove godine nedavno odobrili dodatnih 20.000 koji su "razgrabljeni" za nepuna dva sata.

Zbog toga je udruženje "Moja Srbija" zatražilo dodatnu količinu navodeći da "postoji nezadovoljstvo kod gradjana koji su prikupili svu potrebnu dokumentaciju, ali zbog objektivnih okolnosti nisu bili u mogućnosti da je predaju do utvrdjenog roka".

Govoreći o zamenskim vaučerima za putovanja koja nisu realizovana prošle godine, Krstić je izjavila da su turisti već krenuli da ih koriste.

"Veći deo zamenskih potvrda je potpisan za Grčku, dok su mnoge za Tursku i Egipat već iskorišćene", objasnila je Krstić.

Prema njenim rečima putnici, ukoliko se odluče za isti smeštaj i isti termin, dobijaju iste uslove putovanja i plaćanja.

Krstić je istakla da su za one turiste koji sada rezervišu putovanja primarne destinacije Egipat, Turska i Grčka, ali da ima zainteresovanih i za Crnu Goru i Albaniju gde je takodje omogućen ulazak srpskim gradjanima bez posebnih uslova zbog pandemije virusa korona.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.