AAA

EKONOMIJA | 21.05.2021 16:05 > 21.05 16:05

Mihajlović sa Pauer Čajnom o projektu izgradnje toplovoda Obrenovac - Novi Beograd


Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas s predstavnicima kineske kompanije "Pauer Čajna" o realizaciji projekta izgradnje toplovoda Obrenovac Novi Beograd.

Istakla je da je ovaj projekat važan ne samo za Grad Beograd, već i za Srbiju, zbog povećanja energetske efikasnosti i sigurnijeg snabdevanja toplotnom energijom, i da očekuje da svi učesnici u projektu, uključujući Grad Beograd, "Beogradske elektrane" i "Elektroprivredu Srbije", učine sve da bi se omogućio što skoriji početak radova na izgradnji toplovoda, saopštilo je ministarsvo.
Potpredsednik kompanije "Pauer Čajna" za region Evroazije, Jeng Fan, rekao je da je od formiranja radnih grupa za ovaj projekat ostvaren veliki napredak i da veruje da će sva pitanja biti efikasno rešavana u cilju daljeg napretka projekta.

Vrednost projekta izgradnje toplovoda koji će povezati Termoelektranu "Nikola Tesla" A sa beogradskim elektranama na Novom Beogradu i omogućiti snabdevanje toplotnom energijom gradjana Novog Beograda i Obrenovca iznosi 193,7 miliona evra.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.