AAA

EKONOMIJA | 16.06.2021 17:45 > 16.06 17:45

Narodna stranka: Ugovor sa 'Milenijum timom' u Zrenjaninu proglašen za državnu tajnu

Narodna stranka saopštila je danas da je ugovor o radovima na razminiranju, za koji je kompanija "Milenijum tim", kako navode, od Grada Zrenjanina dobila 400 miliona dinara, proglašen za državnu tajnu.

Kako se navodi u saopštenju, Povereništvo Narodne stranke u Zrenjaninu je kao odgovor na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja dobilo da je ugovor sa kompanijom "Milenijum tim" proglašen državnom tajnom.
"Narodna stranka je u zahtevu tražila odgovore na pitanja da li je 'Milenijum tim' radio na razminiranju na teritoriji Zrenjanina, odnosno na gradilištu 'Linglonga', da li je posao dobio na tenderu, kao i po kojem je zakonskom osnovu lokalna samouprava angažovala tu kompaniju da radi na privatnoj parceli", rečeno je u saopštenju.

Kako navode, zatražili su i odgovore na pitanja koliko su ti radovi koštali i trajali, kao i ko je u ime investitora bio nadzorni organ tokom izvodjenja radova.

"U zahtevu su traženi i odgovori na pitanja da li je 'Milenijum tim' dostavio licencu i zakonske osnove za obavljanje razminiranja i ko je postavio tablu Centra za uklanjanje mina iz Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Povereništvo Narodne stranke u Zrenjaninu najavilo je da će uputiti žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.