AAA

EKONOMIJA | 23.06.2021 14:20 > 23.06 14:21

Štrajkački odbor: Ministarka tražila od uprave fabrike 'Fijat plastik' da pregovara s radnicima

Ministarka za rad, Darija Kisić Tepavčevic danas je razgovarala s predstavnicima preduzeća "Fijat plastika" i zatražila da počnu pregovore sa štrajkačima i poštuju zakone na čije su joj kršenje ukazali radnici rekao je za Betu predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković.

On je rekao da ih je posle razgovora sa predstavnicima kompanije ministarka obavestila da je zatražila da se "Fijat plastik" obrati Agenciji za mirno rešavanje sporova i da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima radnika u cilju postizanja dogovora o rešavanju problema zbog kojih se mesecima štrajkuje.

Ministarka je u ponedeljak razgovarala s predstavnicima Štrajkačkog odbora fabrike "Fijat plastik", na njihovu inicijativu, i obećala da će posredovati u rešavanju spora s kompanijom povodom problema koje su joj predočili.
Miljković je rekao da u Štrajkačkom odboru prevashodno očekuju da kompanija vrati mašine za montažu branika za "FIAT 500L" koje su usred štrajka odnete u kompaniju "Fijat krajsler automobili Srbija" čiji radnici sada obavljaju taj posao.

On je istakao da se traži i povratak grupe radnika "Fijat plastika" na posao sa prinudnog odmora na koji su poslati zbog izmeštanja mašina, a medju njima su i članovi Štrajkačkog odbora.

Radnici "Fijat plastik" štrajkuju još od februara zbog manjih primanja za regres i plaćeno odsustvo.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.