AAA

EKONOMIJA | 19.07.2021 13:25 > 19.07 14:31

Otvoren Inovacioni biznis centar Zlatibor (VIDEO)


Inovacioni biznis centar Zlatibor danas je otvoren i trebalo bi da pomogne razvoj inovacija i preduzetništva na Zlatiboru i bude podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim razvojnim konkursima.

Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u taj projekata, prvenstveno u opremanje centra, a Opština Čajetina je obezbedila prostor i 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je na otvaranju da je Zlatibor danas upisan u inovacionu i digitalnu kartu ne samo Srbije nego i cele Evrope jer razvojem tog centra sve veći broj pojedinaca i start-ap kompanija odlučivaće da tu započne svoje poslovne aktivnosti.

"Drago mi je što se Inovacioni biznis centar nalazi u jednom ovako novom i savremenom prostoru, kao što je Кulturni centar na Zlatiboru, sa svim onim sadržajima koji danas u Evropi imaju slični centri u većim gradovima i turističkim destinacijama", rekao je Popović.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je ocenio da start-ap centar znači napredak i razvoj jer je ta opština u svojim strateškim planovima predvidela razvoj u oblasti inovacija i novih tehnologija, posebno u turizmu i poljoprivredi.

"Ako želite da budete konkurentni na tržištu morate da pratite tehnološki napredak opština najrazvijenijih zemalja. Shvatili smo da opština Čajetina može da učini nešto na tom polju i zato smo izgradili Inovacioni centar koji će pomoći našim gostima, kao i pružaocima usluga da budu u trendu i da ostanu na veoma zahtevnom turističkom tržištu. Ovde se to pokazalo održivo, i najvažnije je u ovakvim projektima da svaki uloženi novac bude vraćen", istakao je Stamatović.

Inovacioni biznis centar Zlatibor je, po rečima direktora Darka Djurovića, namenjen kako lokalnom stanovništvu tako i turistima, a pružaće podršku u zapošljavanju mladih sa teritorije opštine Čajetina.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.