AAA

EKONOMIJA | 23.07.2021 14:35 > 23.07 14:37

Pošte Slovenije i Srbije razvijaju saradnju u oblasti digitalizacije

Čelni ljudi pošta Srbije i Slovenije Zoran Djordjević i Tomaž Kokot danas su u Mariboru razgovarali o saradnji u oblasti digitalizacije i e-uprave.

Tema razgovora bila je i pružanja konsultantske podrške Pošte Slovenije u procesu prilagodjavanja poslovanja Pošte Srbije standardima Evropske unije. U centru buduće saradnje pošta Srbije i Slovenije biće digitalizacija poštanskih usluga, što je jedan od segmenata pristupnog procesa Srbije Evropskoj uniji i prioriteta Vlade Srbije.

Razgovarano je i o saradnji na razvoju internet trgovine, a domaćini su predstavili svoju inovativnu e-commerce uslugu mrežne platforme koju sa velikim uspehom već primenjuju pošte u regionu, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

"Ovo je veoma korisna poseta za nas, a primeri dobre prakse i saradnja sa Poštom Slovenije poslužiće nam da razvijemo nova i tehnološki inovativna rešenja za e-trgovinu koju Pošta Srbije nastoji da ojača, kao i da nastavimo da razvijamo nove i kvalitetne digitalne usluge prema potrebama gradjana i privrede Srbije", rekao je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.