AAA

EKONOMIJA | 24.07.2021 13:30 > 24.07 14:14

Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih (VIDEO)


Pošta Srbije objavila je da razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih, objavljeno je danas na završetku radne posete delegacija Pošte Srbije, predvodjene v.d. direktorom Zoranom Djordjevićem, Pošti Slovenije.

„Poseta Pošti Slovenije otvorila je mogućnost za saradnju na implementaciji najnaprednijih informatičkih rešenja u naše logističke centare u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čija je modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije. Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za gradjane i privredu, a jedan od pravaca razvoja koji razmatramo je zasnovan i na uvodjenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“, izjavio je u Mariboru Djordjević nakon obilaska poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima.
U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirna na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka, navedeno je u saopštenju.

Djordjević je istakao spremnost Pošte Slovenije da pruži konsultantsku pomoć Pošti Srbije za prilagodjavanje poslovanja zahtevima pristupnog procesa Evropskoj uniji što je, uz razgovore o saradnji na polju digitalizacije i razvoja e-komerc rešenja, bila jedna od glavnih tema sastanaka sa rukovodstvom Pošte Slovenije.

Delegacija Pošte Srbije zavrašava danas radnu posetu Sloveniji, koja je usledila nakon što je delegacija Pošte Slovenije, na inicijativu Zorana Djordjevića, u maju posetila Poštu Srbije kada su i započeti razgovori rukovodstva dvaju pošta o budućoj saradnji.


Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.