AAA

EKONOMIJA | 02.08.2021 16:30 > 02.08 16:34

Rezervat prirode Jankova bara na Kopaonku uredjen za posetioce (VIDEO)


Rezervat prirode prvog stepena zaštite, Jankova bara, koji se nalazi na prostoru Ravnog Kopaonika u dolini potoka Rečica na oko 1.420 metara nadmorske visine uredjen je za turiste, saopštila je danas najveća hotelska kompanija na Kopaoniku MK Resort.

"Zahvaljujući saradnji JP Nacionalni Park Kopaonik i MK Resorta uredjena je još jedna lokacija Jankova bara, a najveću vrednost ovog kompleksnog rezervata čine tresavske zajednice, osetljivi i retki ekosistemi koji su stanište endemičnih biljnih vrsta zaštićenih kao prirodne retkosti, ali i vodozemaca i ptica medju kojima se ističu sivi soko, mišar i planinska crvenkapa", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je MK Resort oduvek bio predvodnik i inicijator u promociji letnjeg turizma i aktivnosti koje su dostupne svim posetiocima.
"Nastavićemo da podržavamo ovakve projekte, jer je Kopaonik planina sa izuzetnim potencijalom tokom letnjih meseci, a samo je mali deo prepoznat i iskorišćen", rekao j generalni direktor MK Resorta Radoš Djordjević.

Dodao je da su u kompaniji "ponosni što imaju mogućnost da učestvuju u aktivnostima koje utiču na poboljšanje turističke infrastrukture, razvoj destinacije i otkrivanje novih mesta koje turisti mogu obilaziti".

"Nacionalni park Kopaonik nedavno je proslavio značajan jubilej, 40 godina postojanja. Preduzeće za zaštitu i razvoj ovog parka prirode godinama intenzivno radi na očuvanju kulturno-istorijskog nasledja, očuvanju tradicionalnog načina života, kao i na promociji prirodnih lepota i rekonstrukciji šetnih staza", navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove Nacionalnog parka Kopaonik Predrag Šumarac rekao je da su "optimistični kada je reč o razvoju turističkih lokaliteta na Kopaoniku, iako su svesni da imaju još dosta posla".

"Na dobrom smo putu, ali je neophodno da se u realizaciju ovakvih projekata uključe i drugi privredni subjekti u cilju kompletnog razvoja destinacije, a posebno razvoja letnje sezone na Kopaoniku", rekao je Šumarac.

U saopštenju se ističe da, zahvaljujući unapredjenju usluge na kojoj MK Resort i JP Nacionalni park Kopaonik neprekidno rade, letnja sezona na Kopaoniku iz godine u godinu postiže sve veći uspeh.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.