AAA

EKONOMIJA | 03.08.2021 17:25 > 03.08 17:32

Zaječarska pivara prva u Srbiji dobila IPPC dozvolu za zaštitu životne sredine


Zaječarska pivara, u vlasništvu kompanije Hajneken (Heineken), je prva u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagadjenja životne sredine (Integrated Pollution Prevention and Control IPPC), saopšteno je danas.
IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih resursa, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija.

Svrha izdavanja ove dozvola je da se potrošnja sirovina i energije svedu na minimum, kao i da se potpuno spreče ili smanje emisije koje mogu imati negativan uticaj na vodu, vazduh i zemljište i upravljanje otpadom.
Dobijanje te dozvola je, kako je saopštio Hajneken, još jedna potvrda da kompanija ide korak dalje u ambiciji da unapredi svoje pozitivno delovanje u domenu zaštite životne sredine. Zaječarska pivara čuva svoju 125. godina dugu tradiciju proizvodnje koja se obavlja u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, bezbednosti hrane, zaštite životne sredine i bezbednosti na radu, koji su često i iznad standarda koje propisuje zakonska regulativa, što je uticalo i na to da se ispune visoki kriterijumi Ministarstva zaštite životne sredine za dobijanje ove veoma značajne dozvole, navodi se u saopštenju.

"Naša posvećenost zajednici u kojoj poslujemo odražava se kroz naše delovanje i investicije kako bismo zaštitili prirodu, smanjili emisiju ugljen dioksida i očuvali vodene resurse. Svakim novim danom podižemo lestvicu više i, u vremenima koja dolaze, obavezujemo se da učinimo sve što je do nas kako bismo stvarali bolju i zeleniju Srbiju zajedno", izjavio je direktor kompanije Hajneken Srbija Nikos Zois.

Kompanija Hajneken je najrasprostranjeniji proizvodjač piva u svetu, a u Srbiji ima pivare u Zaječaru i Novom Sadu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.