AAA

EKONOMIJA | 16.09.2021 10:30 > 16.09 10:30

Kineska medijska grupa: Kina i dalje jedinstveni stub globalnog ekonomskog rasta.

Povoljni faktori koji podržavaju oporavak Kine nastavljaju da se akumuliraju i promovišu stabilan napredak kineske ekonomije, navela je Kineska medijska grupa.

U komentaru te medijske kuće, povodom objave kineskih zvaničnika da su u avgustu bili dobri rezultati nacionalne ekonomije, ističe se da se zahvaljujući poboljšanju poslovnog okruženja u Kini brzo povećava broj inovativnih preduzeća.
Dodaje se da su tehnološke inovacije kao neprestani "motori" koji isporučuju stalan tok razvojne moći kineskoj ekonomiji.

"Istovremeno, domaća tražnja i dalje snažno podržava kinesku ekonomiju. S jedne strane, uprkos uticaju faktora kao što su epidemija i poplava, rast potrošnje kineskih domaćinstava usporio je u avgustu, ali je situacija u pogledu zaposlenosti koja podržava potrošnju ostala generalno stabilna. Pored toga, zamah povećanja potrošnje u Kini nije oslabio", ocenila je Kineska medijska grupa.

Ukazano je da je, sa poboljšanjem korporativne efikasnosti, kineska politika podrške razvoju realne ekonomije nastavila da bude efikasna, a vitalnost ulaganja i dalje raste.

Stalno širenje otvaranja Kine, po oceni Kineske medijske grupe, značajno je podstaklo svetsku ekonomiju, pa je u avgustu ukupna spoljna trgovina Kine dostigla rekordno visok nivo i rast uvoza i izvoza daleko je nadmašio očekivanja tržišta, a zemlja nastavlja da postaje žarište stranih investicija.

BlackRock, jedna od najvećih svetskih grupa za upravljanje imovinom, nedavno je u "Globalnim investicionim izgledima za sredinu 2021" objavila da je, u poredjenju sa drugim zemljama u svetu, kineska ekonomija snažno reagovala na uticaj epidemije kovida 19 i postati pokretačka snaga.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.