AAA

EKONOMIJA | 17.09.2021 14:10 > 17.09 14:10

Zeković (SBB): U Srbiji ne postoji konkurencija na tržištu mobilne telefonije


Izvršni direktor SBB-a Milija Zeković rekao je danas da u Srbiji ne postoji tržišna utakmica mobilnih operatora.

"Ono čega i dalje nema u Srbiji jeste 5G mreža, nemamo mnogo igrača na tržištu mobilnih operatera. Ono što se takodje nije menjalo u prošloj godini je odnos države prema SBB i Junajted (United) grupi. Mi nemamo slobodnu tržišnu utakmicu, a samim tim ispaštaju korisnici", istakao je Zeković u Beogradu na regionalnoj konferenciji o trendovima u komunikacijama i medijima "Digital 2021".
On je istakao SBB podržava ulazak novih igrača na tržište.

"Tako podržavamo da A1 udje na tržište fiksne telefonije u Srbiji jer ulazak novih igrača znači da mi samo moramo biti bolji – da imamo bolju infrastrukturu, bolje sadržaje i da budemo bolji prema našim zaposlenima, na kraju će korisnicima biti bolje", rekao je Zeković.

Dodao je da država ne dozvoljava da se SBB širi u Srbiji i naveo primer da ta kompanija u Subotici četiri godine čeka dozvolu da proširi mrežu sa jednog na drugi kraj grada.

"Junajted grupa je podnela tužbu arbitraži koja je van zemlje, u Vašingtonu, pa ćemo videti šta će arbitraža da kaže o tome koliko smo mi ugroženi u Srbiji", rekao je Zeković.

Naveo je da se Junajted grupa proširila na Bugarsku i Grčku i sada ima 14.000 zaposlenih, a u 2020. je imala prihod od dve miijarde evra.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da je netačno je da nema konkurencije na tržištu mobilnih operatera.

"Još od ulaska VIP-a mi imamo konkurenciju. Dakle, ima konkurentnosti. Isto važi za 4G mrežu, koja je odličnog kvaliteta. Zahvaljujući državi SBB je stvoren. On je stvoren na ilegalnoj izgradnji infranstrukture koristeći Telekom i stubove elektroprivrede. To je prvih godina bilo potpuno ilegalno", rekao je Lučić.

Po njegovim rečima, Telekom je postigao nivo rasta koji će dati bazu prihoda u narednih 10 godina, ali planira širenje na novim tržištima, poput Severne Makedonije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.