AAA

EKONOMIJA | 23.09.2021 20:20 > 23.09 20:20

Matić: Robna razmena sa Italijom se kreće do četiri milijarde evra


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da "izmedju Srbije i Italije postoji komplementarnost privrednih struktura, tradicionalni poslovni odnosi i prirodno-geografska upućenost", kao i da je "u Srbiji je registrovano preko 1.250 aktivnih privrednih društava sa većinskim učešćem italijanskog kapitala", saopšteno je iz njenog Ministarstva.

Matić je na svečanom otvaranju najmodernijeg pogona tehničkih gasova u Evropi, u okviru fabrike "Istrabenz Plini" u Кrnješevcima rekla da saradnju dve zemlje karakteriše "veliki obim robne razmene, koji se u poslednjih osam godina kretao u rasponu od 3,3 milijarde evra do četiri milijarde evra".
"Želim da izrazim uverenje da će i u narednom periodu ekonomski odnosi Srbije i Italije nastaviti da se produbljuju i unapredjuju u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i da će saradnja ostati intenzivna i uspešna", kazala je Matić.

Otvaranju fabrike u Krnjaševcima prisustvovali su i predsednik grupacije SAID Robert Sestini i ambasador Italije u Srbiji Кarl Lo Кašo.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.