AAA

EKONOMIJA | 07.10.2021 12:40 > 07.10 15:03

Stamatović: Puno potencijala za ekonomsku saradnju opštine Čajetina i Rusije (VIDEO/FOTO)


Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas posle sednice Medjuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, koja je održana na Zlatiboru, da Čajetina ima puno potencijala koje može da ponudi ruskom tržištu, kao i da se radi na unapredjenju ekonomske saradnje te opštine i Rusije.

"Iskoristili smo Medjuvladin komitet da predstavimo svoje potencijale i da pozovemo ruske investitore da ulažu u našu opštinu jer smo mi jedina lokalna samouprava koja ima Kancelariju za saradnju sa Rusijom koja je osnovana 2015. godine", naveo je Stamatović.

On je istakao i da je Kancelarija u turističkom smislu ispunila svoj pun značaj, jer veliki broj ruskih turista posećuje Zlatibor.

"Kancelarija je osnovana sa ciljem ekonomske saradnje i da predstavimo mogućnosti izvoza naših tradicionalnih proizvoda na Rusko tržište, gde može da se stvori još mogućnosti za partnerstva", objasnio je Stamatović.

Prema njegovim rečima, zamenik predsednika Vlade Rusije Jurij Borisov, koji je i kopresedavao Medjuvladinim komitetom, imao je mogućnost da upozna sve turističke potencijale Zlatibora.


"Mogao je iz gondole da vidi perspektive ove planine i mogućnosti za ulaganje. Bitno je da nastavimo kontinuitet u saradnji, jer nam je ruski narod uvek pomagao", ocenio je Stamatović.


Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.