AAA

EKONOMIJA | 12.10.2021 17:35 > 12.10 17:43

Кompanija NIS jedina dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP – Petrohemije

Naftna industrija Srbije (NIS) jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije pančevačke HIP – Petrohemije, objavilo je danas Ministarstvo privrede Srbije.

NIS se u predvidjenom roku javio na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP – Petrohemija Pančevo, precizirano je u saopštenju.
Podseća se da je Ministarstvo privrede 9. septembra pozvalo sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP – Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Кomisija za sprovodjenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka Vladi na odlučivanje, saopštilo je Ministarstvo privrede.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.