AAA

EKONOMIJA | 15.10.2021 11:35 > 15.10 11:38

Novi Pazar: Nakon pisanja medija obustavljen tender za zakup displeja

Grad Novi Pazar obustavio je tender za zakup svetlećih reklamnih displeja montiranih na stubovima javne rasvete u centru grada za šta je u narednih godinu dana planirao da potroši 2,8 miliona dinara.

U obrazloženju odluke o obustavi postupka, donete posle pisanja radija Sto plus, navodi se da je tenderska komisija zaključila da je po preispitivanju potrebe naručioca za proširenjem predmeta javne nabavke, svrsishodnije da ona bude realizovana u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi.

"Naručilac pri izradi konkursne dokumentacije nije imao uvid u potrebe javnih preduzeća i ustanova za oglašavanjem, koje su u medjuvremenu postale poznate, što ima za posledicu promenu sadržine konkursne dokumentacije u pogledu obima i vremenskog perioda ugovaranja predmetnih usluga", navedeno je u obrazloženju.
Sto plus je podsetio da je dokumentacijom obustavljenog tendera od ponudjača traženo da ima minimum 79 dvostrano orijentisanih displeja, dimenzija 90 sa 120 centimetara, napravljenih od aluminijuma sa čeličnom konstrukcijom, instaliranih u nizovima i usmerenih ka kolovozu i trotoarima.

Pored toga, lokalna samouprava precizirala je i na kojim lokacijama moraju biti displeji i to minimum 48 u Ulici Stefana Nemanje, 10 u Ulici AVNOJ-a, devet u Ulici 28. novembra, a 12 na Trgu Isa-bega Isakovića.

Kako je taj radio otkrio, tako definisane tenderske uslove mogla je ispuniti samo jedna firma u čijem vlasništvu se nalaze displeji na tim lokacijama.

Na pitanja zbog čega su planirali da displeje zakupe na godinu dana, za koje potrebe su im neophodni i zašto su tako definisali uslove, iz lokalne samouprave nisu odgovorili.

Povezane vesti:

Novi Pazar: Raspisan tender za svetleće pokazivače koji malo ko može da ispuni

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.