AAA

EKONOMIJA | 15.10.2021 14:55 > 15.10 15:02

Pošta Srbije podržava razvoj privrede Niša


Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević posetio je Naučno-tehnološki park Niš i sastao se sa direktorom Milanom Randjelovićem, koji je delegaciju Pošte upoznao sa kapacitetima, delovanjem i aktuelnim projektima, saopšteno je danas iz tog Javnog preduzeća.

Na sastanku je dogovoreno zaključivanje sporazuma o poslovnoj saradnji koji će se prvenstveno odnositi na oblast digitalizacije, a omogućiće i mladim ljudima u start-ap kompanijama koje posluju u okviru Naučno-tehnološkog parka da se svojim predlozima uključe u digitalizaciju Pošte Srbije. Djordjević je danas u Nišu održao i sastanak sa istaknutim privrednicima okupljenim u Klubu privrednika Naisus, koji su predstavili svoje kompanije i poslovne planove.

Njima su predočeni planovi razvoja Pošte i poštansko-logističkih usluga, a u narednim danima IT stručnjaci Pošte Srbije održaće prezentaciju informatičkih rešenja i rezultata ostvarenih na polju digitalizacije usluga.

Djordjević je izjavio da se Niš ubrzano razvija i da će Pošta Srbije učiniti sve da privreda i gradjani budu upoznati sa njenim poštanskim i logističkim uslugama, kao i da svoje kapacitete stavi u funkciju razvoja privrede Niša.

"Tome će posebno doprineti širenje saradnje i razmena ideja sa Naučno-tehnološkim parkom Niš na polju razvoja i upotrebe savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, kao strateški
najznačajnijih oblasti našeg delovanja", rekao je Djordjević.

Dodao je da je Pošta posvećena digitalizaciji i razvoju inovativnih pristupa i usluga, kao i povezivanju sa naučno-istaživačkim i inovacionim organizacijama, da bi zajednički aktivan rad doneo bržu primenu i ubrzani tehnološki rast, nove poslove i investicije, nova radna mesta i profit.
   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.