AAA

EKONOMIJA | 19.10.2021 17:10 > 19.10 17:13

Slavko Carić: Finansijske institucije imaju značajna ulaganja u zaštitu podataka svojih klijenata

Kompanija, a posebno finansijske institucije, imaju velika ulaganja u sisteme zaštite podataka svojih klijenata, izjavio je predsednik izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić.

On je na otvaranju druge konferencije o upravljanju rizicima bezbednosti i finansijskom kriminalu, koju organizuje Erste banka pod sloganom "Sigurnija budućnost (Securing the Future)", istakao da se u korak sa razvojem tehnologija, razvijaju i načini i metode koje prevaranti i koriste.

"Zbog toga je veoma važno da pratimo nove trendove zaštite od sajber kriminala i da ih kontinuirano unapredjujemo", kazao je Carić. Na konferenciji su predstavnici banaka, Udruženja banaka Srbije, državnih institucija, revizorskih kuća, kao i stručnjaci iz oblasti fizičke i informacione bezbednosti razgovarali o sajber kriminalu, socijalnom inženjeringu i upravljanju rizicima finansijskog kriminala, digitalnoj forenzici.

Ukazano je da su prevare sve sofisticiranije i sve teže uočljive i da kroz pravovremenu razmenu znanja i iskustava svi relevantni akteri mogu da steknu uvid u prakse drugih kompanija i institucija, saznaju za nove metode i budu spremni da adekvatno reaguju ukoliko se sajber napadi dese.

Rukovodilac Službe za bezbednost informacija u Udruženju banaka Srbije Darko Šehović je kazao
da pridruživanjem Finansijskom CERT-u banke stiču priliku da formiraju centralnu bazu podataka koja će svim pojedinačnim institucijama pomoći da brže i efikasnije reaguju na sajber incidente.
//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.