AAA

EKONOMIJA | 01.12.2021 09:40 > 01.12 10:39

Potpredsednik Vlade Kine Liju He: Ekonomski rast 2021. godine će premašiti očekivani cilj

Godišnji ekonomski rast Kine verovatno će premašiti očekivani cilj, rekao je potpredsednik kineske Vlade Liju He tokom obraćanja na 9. samitu u Hamburgu putem video-linka. 

"Od početka ove godine, kineska privreda je nastavila da se oporavlja, a zaposlenost, cene i medjunarodna plaćanja održavaju se na normalnom nivou i procenjuje se da će njen rast premašiti očekivani cilj", rekao je Liju He, prenela je Kineska medijska grupa.

Istakao je da će Kina sledeće godine "održati kontinuitet, stabilnost i održivost makro politike i uložiti više napora da stimuliše vitalnost mikro entiteta, stvori dobra očekivanja za tržište i stvori bolje okruženje za mala i srednja preduzeća, velika preduzeća i preduzeća finansirana iz inostranstva".

"Imamo puno poverenje u kinesku ekonomiju sledeće godine", rekao je Liu i dodao da "Kina ubrzava svoju novu strategiju razvoja, paradigmu dvostruke cirkulacije".

Liju He je rekao da Kina i Evropa, kao pokretačke snage oporavka svetske ekonomije, treba da nastave da jačaju pragmatičnu ekonomsku i trgovinsku saradnju u postepidemijskoj eri.

"Treba da zajednički promovišu zelenu i niskougljeničnu transformaciju, produbljuju trgovinsku i investicionu saradnju i održavaju bezbedan i nesmetan lanac snabdevanja", rekao je potpredsednik Kine.
   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.