AAA

EKONOMIJA | 23.12.2021 13:20 > 23.12 13:31

Prvi let kompanije Turkiš Erlajns na liniji Ankara-Beograd


Avio-kompanija Anadoludžet (AnadoluJet), podbrend turske avio kompanije Turkiš erlajns (Turkish Airlines) otvorila je danas direktnu liniju Ankara-Beograd.

Letovi će biti dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, avionima tipa Boing (Boeing) kapaciteta do 189 putnika.

Član odbora direktora avio-kompanije Turkiš Erlajns Orhan Birdal rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da ta kompanija obavlja 14 letova nedeljno izmedju Beograda i Istanbula.
"Uvodeći i letove izmedju Beograda i Ankare, koji će Anadoludžet, počev od danas, obavljati dva puta nedeljno, sa velikim zadovoljstvom proširujemo mrežu letova izmedju naše zemlje i Srbije, sa kojom u poslednje vreme imamo još bliže i čvršće odnose", izjavio je Birdal.

On je dodao da gradjani Turske mogu da putuju u Srbiju sa pasošem, bez vize, ali da se nada da će u budućnosti to biti moguće samo sa ličnom kartom.

Direktor avio-kompanije Anadoludžet Šamil Karakaš istakao je da ta kompanija teži da proširi saobraćajno čvorište u Ankari, čije kapacitete su tokom ove godine, prema njegovim rečima, uvećali za 50 odsto, kao i da linija Ankara Beograd Ankara predstavlja važan deo ovog razvojnog plana.

"Iza nas je 13 godina od kada smo započeli naše putovanje povezujući Anadoliju, kako bi obezbedili da svi naši putnici mogu uživati u pristupačnim i sigurnim letovima. Ovim putovanjem, koje smo započeli pod okriljem Turkiš Erlajns, približili smo daleke destinacije i nastavićemo ka istom cilju sa našom kvotom od 52 aviona, letovima na 88 destinacija i 149 linija", kazao je Karakaš.

On je dodao da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi i da predstavlja spoj tradicije, istorije i moderne arhitekture, i da će se u budućnosti potruditi da dovedu što više turista u Beograd "jer ovde turistička sezona zapravo traje čitave godine".

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj ocenio je da se odnosi Srbije i Turske razvijaju jako brzim i dobrim tokom.

"Turističke statistike su takodje u porastu, pohvalili bismo se sa čak 200.000 srpskih turista u Turskoj u 2021. godini, zaključno sa oktobrom, što je porast od 80 odsto. I turski turisti u velikom broju posećuju Srbiju i taj broj je do oktobra dostigao 40.000", rekao je Aksoj.

On je dodao da je u avgustu ministri turizma Turske i Srbije održali sastanak i da je tom prilikom formirana Radna grupa u oblasti turizma, kao i da je u februaru sledeće godine planirana zvanična poseta Turskoj ministarke turizma Tatjane Matić.

Izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Belgrade Airport Miodrag Mirković istakao je da je ovo prvi put u istoriji da je beogradski aerodrom povezan sa Ankarom.

"Verujem da će naš aerodrom pružiti efikasnu uslugu koja će omogućiti Turkiš Erlajns i svim našim korisnicima dobru uslugu i povećati broj letova jer je to naš zajednički interes", rekao je Mirković.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.