AAA

EKONOMIJA | 14.01.2022 16:55 > 14.01 16:55

Sindikat Nezavisnost: Danas niko sa sigurnošću ne može da kaže ko su direktori u TENT-u i EPS-u

Član Glavnog odbora Sindikata rudarstva i energetike "Nezavisnost" Dragoslav Ljubičić rekao je da danas niko sa sigurnošću ne može da kaže ko su direktori pojedinih ogranaka u Elektroprivredi Srbije (EPS), a ko je generalni direktor je pitanje za nagradu.

"Teško je sa sigurnošću tvrditi ko su danas direktori pojedinih ogranaka u EPS-u, a ko je generalni direktor je za nagradno pitanje", rekao je Ljubičić koji je dispečer u tom preduzeću.
Dodao je da ne zna da odgovori ko je direktor EPS-a iako je doskorašnji v. d. direktora Milorad Grčić pre dva dana dao neopozivu ostavku.

Ljubičić je rekao da ne zna ni ko je danas potpisao ugovore o radu za dvadesetak mašinovodja koji su preuzeti od "Pro Tenta", firme koja iznajmljuje radnu snagu, najvećim delom TENT-u.

Dodao je da je država najveći iznajmljivač radne snage, jer je državno preduzeće "Pro Tent" zapravo agencija za iznajmljivanje radne snage.

"'Pro Tentu' je osnovna delatnost iznajmljivanje radne snage. Oni radnici koje angažuje EPS preko 'Pro Tenta', imaju 60 odsto plate u odnosu na radnike zaposlene u EPS-u iako rade isti posao, a razlika u tim platama je zapravo ogromna marža 'Pro Tenta'", rekao je Ljubičić.
Preduzeće "Pro Tent" aktivno je na tržištu od septembra 2003, a osnovao ga TENT kao preduzeće za pružanje usluga. U oktobru 2005, TENT je preneo osnivačka prava na Vladu Srbije i od tada "Pro Tent", kako je navedeno na sajtu tog preduzeća, posluje kao privredno društvo.

Od samog nastanka, kako je navedeno, "Pro Tent" se bazirao na pružanje usluga iz mašinskog i elektro održavanja u TENT-u. Od 2009. godine, "Pro Tent" je pružao usluge iz svih oblasti TENT-u, Elektromreži Srbije, Beogradskim toplanama, Gradskoj opštini Obrenovac, opštinskim javnim preduzećima i drugim.

Od septembra 2009, nakon spajanja sa delovima "Sava Tent" koji je pružao usluge i radničkog restorana "Pro Tent" je, kako je navedeno, u mogućnosti da pruža kvalitetne usluge iz raznih oblasti sa preko 6.500 zaposlenih.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.