AAA

EKONOMIJA | 21.01.2022 16:40 > 21.01 16:42

PKS: Uspešna promocija preduzetnica iz Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju

Jačanje ženskog preduzetništva, dobri ekonomski rezultati i u najtežim vremenima pandemije, kao i uspešan nastup kompanija iz Srbije na najvećoj Svetskoj izložbi u Dubaiju, rezultat su izuzetne posvećenosti i podrške Vlade Srbije i Privredne komore Srbije svakom segmentu privrede i unapredjenju poslovnog ambijenta, izjavila je danas u Dubaiju ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević.

"Čast je i privilegija biti danas u Biznis habu Srbije, medju našim uspešnim preduzetnicama koje su na 'Ekspo 2020 Dubai' predstavile svetu svoje znanje, kreativnost, inovativnost, održale veliki broj sastanaka i promocija, dogovorile nove poslove u inostranstvu i partnerstva", istakla je ministarka koja je postala počasna članica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije (PКS).

Direktorka Sektora za preduzetništvo PКS Branislava Simanić podsetila je da se u Dubaiju uspešno predstavilo više od 120 preduzetnica iz Srbije i istakla da je žensko preduzetništvo u Srbiji snažan ekonomski resurs i potencijal, i znak vitalnosti cele privrede.
"U Biznih habu Srbije od početka Svetske izložbe 1. oktobra 2021. organizovano je više od 100 poseta delegacija, sastanaka i prezentacija sa domaćim i medjunarodnim partnerima, a zajedno sa uspešnim privrednim aktivnostima na Paviljonu Srbije i Svetskoj izložbi imamo više od 15 potpisanih ugovora i predugovora", navodi se u saopštenju PKS.

Do sada je Svetsku izložbu, uz podršku Vlade Srbije i PКS posetilo više od 800 privrednika iz Srbije, a do kraja marta, kako očekuje PKS, ta brojka će premašiti 1000.

Biznis hab je prva adresa privrednicima iz Srbije kada dolaze na Ekspo gde dobiju informacije i važne podatke o poslovanju na tržištu UAE i Bliskog istoka.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.