AAA

EKONOMIJA | 13.05.2022 08:55 > 13.05 08:56

Sloga: Kragujevački radnici ne smeju da se tretiraju kao roblje za rad u Evropi

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su danas da se protive "nameri države i neodgovorne aktuelne vlasti da prevari radnike kragujevačkog 'Fijata' netransparentnim ponudama da rade u fabrikama u Slovačkoj, Poljskoj, Italiji i Nemačkoj, pod prednjom otkaza i proglašavanja tehnološkim viškom".

"Protivimo se da se kragujevački radnici tretiraju kao roblje za evropsko tržište automobilskih kompanija. Zato ćemo kao sindikat podržati radnike i one sindikalne organizacije koje su spremne na odbranu dostojanstva u svim vidovima radničke borbe", navela je "Sloga".
Kako je navedeno, ovakve "ucene radnika" nisu nagoveštene ni definisane prilikom nedavnog sastanka predstavnika Srbije aleksandra Vučića sa kompanijom "Stelantis" i dogovorom o proizvodnji novog modela električnog automobila.

"Država mora da obezbedi radnicima 'Fijata' adekvatan socijalni program do početka proizvodnje novog modela, plaćeno odsustvo, minimalnu zaradu, a da za one koji neće da čekaju početak realizacije nove proizvodnje isplati zadovoljavajuće otpremnine", poručio je ovaj sindikat.

Kako su naveli, država je u obavezi to da uradi, jer će "masno" subvencionisati novi projekat proizvodnje električnog automobila.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.