AAA

EKONOMIJA | 19.05.2022 14:55 > 19.05 14:55

Milenijum osiguranje: Stalni rast u proteklih 30 godina

Milenijum osiguranje, jedno od najstarijih osiguravajućih društava i prvo osiguranje u privatnom vlasništvu u Srbiji, u proteklih deset godina je povećalo premiju tri puta, aktivu oko četiri puta, kapital i rezerve su gotovo učetvorostručene, dok su tehničke rezerve uvećane za više od tri i po puta, objavljeno je danas povodom tri decenije rada tog osiguravajućeg društva.

"Ovaj jubilej svrstava Milenijum osiguranje u red najdugovečnijih osiguravajućih kompanija u Srbiji i obavezuje nas da nastavimo sa primenom visokih etičkih i profesionalnih standarda koje izuzetno cenimo u našoj kompaniji", izjavio je predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranja Ljubiša Veljković.
On je istakao da Milenijum osiguranje ima preciznu razvojnu strategiju da upornim i predanim radom bude lider u pružanju kvalitetnih usluga na tržištu osiguranja.

"U proteklih 30 godina prošli smo kroz mnoge uzbudljive trenutke, a fokusom na cilj uspeli smo da se pozicioniramo kao osiguravajuća kompanija koja poštuje najviše standarde u poslovima osiguranja. Zahvaljujući požrtvovanosti naših stručnjaka kao društvo smo ostvarivali kontinuirani rast i tim putem ćemo nastaviti, jer smo sigurni da još nismo ispunili svoj puni potencijal i da imamo prostora za dalji razvoj", rekao je Veljković.

Milenijum osiguranje Beograd je naslednik DDOR Stankom osiguranja osnovanog 1992. godine, a od 2001. posluje pod tim imenom.

Ta kompanija je prvo osiguravajuće društvo u Srbiji u koje je sa većinskim udelom ušao strani kapital hrvatska osiguravajuća kompanija Croatia osiguranje, koja je 2003. godine postala vlasnik 99,78 odsto osnovnog kapitala, da bi početkom 2017. godine postala vlasnik ukupnog kapitala.

Milenijum osiguranje zapošljava oko 500 ljudi, a u 2021. godini zaključilo je oko 300.000 polisa osiguranja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.