AAA

EKONOMIJA | 02.08.2022 14:50 > 02.08 14:58

Pošta Srbije podržava međunarodnu filatelističku manifestaciju

  • Foto: Pošta/Vuk Branković
  • Foto: Pošta/Vuk Branković

Pošta Srbije će u cilju jačanja saradnje sa Savezom filatelista Srbije podržati pripremu i organizaciju velike međunarodne filatelističke izložbe "Balkanfila" koja će, posle pauze od 35 godina, biti održana tokom 2023. godine u Beogradu, saopšteno je danas. U okviru zajedničkih napora da se organizuje ovaj masovni filatelističlki skup koji će u glavni grad dovesti ne samo filateliste Jugoistočne Evrope već i veliki broj turista, Savez filatelista Srbije posetili su direktor Radne jedinice „Srbijamarka“ Pošte Srbije Adam Sofronijević, i rukovodilac PTT Muzeja Marko Jelić.

U razgovoru sa predsednikom Saveza filatelista Srbije Nikolom Ljubičićem, i sekretarom Saveza Uglješom Stefanovićem, dogovorene su zajedničke aktivnosti na dugoročnoj promociji filatelije u Srbiji, što uključuje i pripremu izložbe „Balkanfila“.

Kako je saopšteno, Pošta Srbije od marta 2021. godine obnavlja i intenzivira saradnju sa Savezom filatelista Srbije u zajedničkom naporu da se promoviše i omasovi filatelija kao aktivnost od nacionalnog značaja.

Ovaj hobi podstiče poželjne osobine ličnosti – strpljenje, temeljnost, osećanje za lepo, kao i poznavanje nacionalne istorije, geografije, umetnosti, nauke i upoznavanje drugih kultura, prostora i naroda, što je od izuzetnog značaja za razvoj mladih generacija, ističe se u saopštenju Pošte Srbije.

Skupovi filatelista se održavaju svake nedelje od 8 do 12 časova u beogradskom hotelu "Nobel" u Višegradskoj 23.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.