AAA

EKONOMIJA | 15.08.2022 09:55 > 15.08 09:59

Poljoprivrednici iz Šumadije: Ako pregovori sa premijerkom propadnu 'Srbija staje'

Poljoprivrednici iz okoline Kragujevca upozorili su danas da će 'Srbija stati' ako današnji pregovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić ne budu uspešni.

Kako je agenciji Beta rekao Aleksandar Babić iz Desimirovca, da će ukoliko ratari budu odbijeni na sastanku sa premijerkom koji počinju u 10.00 "cela Srbija stati" i da će svi poljoprivrednici odmah krenuti za Beograd.
Ako odgovor danas bude negativan, kazao je Babić, koji je jedan od dvojice predstavnika poljoprivrednika iz tog dela Šumadije koji ide na pregovore u Beograd. poljoprivrednici neće više pregovarati oko zahteva.

Poljoprivrednici, koji su prethodna dva dana traktorima blokirali ulicu kod Skupštine grada, noćas su se premestili na deo puta za Topolu u Desimirovcu, koji su jutros blokirali na pola sata u znak upozorenja.
Poljoprivrednici će na delu puta za Topolu sačekati rezultate pregovora.

Babić je naveo da će, s druge strane, poljoprivrednici iz Rače, Batočine i Lapova ishod sastanka čekati na traktorima na petlji za autoput kod Batočine.

Poljoprivrednici, koji na nekoliko mesta u Srbiji danima protestuju, zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri. Takođe traže 30 odsto subvencija za djubrivo, kao i da se proglasi stanje elemenatarne nepogode zbog velike suše.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.