AAA

EKONOMIJA | 27.09.2022 16:40 > 27.09 16:40

PКS podržala 'Žensku trku' na Adi Cigalniji

Privredna komora Srbije (PКS) podržala je ovogodišnju "dm Žensku trku", koja će biti održana na Adi Ciganliji u nedelju 2. oktobra.

Cilj ovog sportskog događaja pod sloganom "Ja to mogu" jeste promocija značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.
"Promocija zdravog i aktivnog načina života u ženskoj populaciji značajno utiče na povećanje broja žena u sportskim aktivnostima u poslednjim decenijama, ali i na njihovo bolje fizičko i mentalno zdravlje, kao i kvalitetniji način života što sveobuhvatno doprinosi boljem stanju javnog zdravlja u zemlji", kazala je direktorka Sektora preduzetništva PКS Branislava Simanić.

Ona je pozvala sve žene, kao i članice sekcija za žensko i omladinsko preduzetništvo PКS da se pridruže i trče oko Savskog jezera "dm Žensku trku".

Događaj se organizuje u okviru Beogradskog maratona, a PКS je dogovorila niz zajedničkih aktivnosti i dugoročnu saradnju sa tom organizacijom.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.