AAA

EKONOMIJA | 18.11.2022 20:50 > 18.11 20:50

Đedović razgovarala sa delegacijom EIB o nastavku saradnje u oblasti energetike

 Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Djedović razgovarala je danas sa delegacijom Evropske investicione banke (EIB) o nastavku saradnje u energetskom sektoru, o dekarbonizaciji energetskog sektora, ulaganju u obnovljive izvore energije i podršci projektima Elektroprivrede Srbije.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Đedović je na sastanku rekla da se "Srbija nalazi u procesu energetske tranzicije i definisanja nove strategije razvoja energetskog sektora, zahvaljujući kojoj će graditi nove energetske kapacitete kako bi povećala udeo obnovljivih izvora energije, smanjila koncentraciju štetnih gasova u atmosferi i obezbedila dovoljno energije za svoje potrebe".

"Кako bismo dostigli ugljeničnu neutralnost, potrebna su nam značajna finansijska sredstva i partnerstva sa medjunarodnim finansijskim institucijama i privatnim investitorima", kazala je Đedović.
Predstavnici Evropske investicione banke istakli su spremnost za saradnju u oblasti obnovljivih izvora, kao i zainteresovanost za učešće u finansiranju modernizacije hidroelektrana, dodalo je ministarstvo u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.