AAA

EKONOMIJA | 01.12.2022 16:55 > 01.12 16:55

Savet stranih investitora obeležio 20 godina od osnivanja

Potpredsednica Saveta stranih investitora Ana Govedarica izjavila je danas, povodom 20 godina od osnivanja tog tela, da su se okolnosti u svetskoj privredi menjale, a sa njima i Savet kako bi što efikasnije odgovorio na izazove, dajući na taj način doprinos unapredjenju poslovnog ambijenta u Srbiji.

"U proteklih 20 godina okolnosti u srpskoj i svetskoj privredi su se osetno menjale, a sa njima i Savet, kako bi se tim promenama prilagodio i kako bi što efikasnije odgovorio na izazove sa kojima se, pre svega naše članice, suočavaju, dajući na taj način svoj doprinos unapredjenju ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji", rekla Govedarica, koja je generalni direktor Roch-a za Srbiju i Crnu Goru.
U poredjenju sa 150 miliona evra investicija i 3.160 zaposlenih u trenutku osnivanja, danas, 20 godina kasnije, Savet, kako je saopšteno, čini oko 120 članica koje su uložile oko 36 milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 gradjana Srbije.

Oko 75 odsto kompanija, članica Saveta su kompanije iz EU.

"Korporativna kultura, visoko etičko poslovanje i moderni principi korporativnog upravljanja kompanija, članica čine Savet pouzdanim partnerom, ne samo Vlade Srbije, već i domaćim kompanijama", navedeno je u saopštenju.

Uprkos brojnim izazovima tokom vremena, ključna uporišta Saveta ostala su, kako je navedeno, nepromenjena od osnivanja: nezavisnost, transparentnost, stručna znanja, najbolje medjunarodne prakse i pre svega, podrška intenzivnijim evropskim integracijama.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.