AAA

EKONOMIJA | 21.01.2023 14:15 > 21.01 14:16

Mirović: Fruškogorski koridor i brza pruga simbol razvoja Srbije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas sa direktorom "Koridora Srbije" Aleksandrom Antićem, radove na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će u dužini od 45,2 kilometra povezati Novi Sad i Rumu, i u čijem okviru će biti izgradjen i najduži tunel u Srbiji, dugačak tri i po kilometra, saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

U toku su radovi na tunelu "Iriški venac" i na izgradnji mosta preko Dunava izmedju Kovilja i Petrovaradina, koji je takodje deo Fruškogorskog koridora.

"Impresioniran sam načinom na koji su minulih meseci vredni neimari iz (kineske) kompanije CRBC i njihovi brojni podizvodjači iz naše zemlje započeli izgradnju Fruškogorskog koridora. Intenzivno se radi na dva ključna velika objekta – mostu i tunelu – koji će, praktično, proći kroz Frušku goru i povezati Novi Sad sa Rumom, Beogradom i Šapcem", naveo je Mirović.

Dodao je da se radovi odvijaju prema planu, uprkos problemima u globalnoj ekonomiji koji se osećaju i u Srbiji.

"Ovo je veliki i važan posao koji će mnogo značiti – za Frušku goru, za turizam, za sve ono što ćemo kao novi sadržaj ovde ponuditi u narednim godinama. Zajedno sa brzom prugom, ovo je jedna vrsta simbola ekonomskog preporoda i razvoja Srbije", istakao je Mirović.

Povodom Kineske nove godine, Pokrajinska vlada organizovala je svečani ručak za predstavnike kompanije CRBC i Ambasade Kine.

Došao sam na gradilište da čestitam Kinesku novu godinu, našim iskrenim prijateljima, našim partnerima, rukovodstvu i narodu Republike Kine i još jednom potvrdimo veliko i snažno prijateljstvo i partnerstvo koje daje konkretne rezultate i koje pokazuje i na ovom primeru kako veze dva naroda mogu da pomognu u realizaciji važnih projekata", dodao je Mirović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.