AAA

EKONOMIJA | 21.01.2023 15:00 > 21.01 15:01

U tunelu Beli potok na obilaznici oko Beograda, probijena prva tunelska cev

U tunelu Beli potok, koji je deo obilaznice oko Beograda, danas je probijena prva tunelska cev, a kako je najavio ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, druga cev će biti probijena naredne nedelje.

Vesić je posle obilaska radova na sektoru 6 obilaznice ocenio da je tunel Beli potok "najzahtevniji i najvažniji objekat" na toj deonici dugoj 9,6 kilometara, koja se proteže od Straževice do petlje Bubanj potok.

"Kada se završi taj sektor, biće završena kompletna obilaznica oko Beograda, duga više od 47,7 kilometara, do Bubanj potoka i tada će se steći uslovi da se potpuno izmesti tranzitni saobraćaj iz centra Beograda, odnosno sa Gazele", naveo je Vesić, a prenelo ministarstvo.

On je kazao da je u tunel ugrađeno 10 tona armature kao i 10.000 metara kubnih betona, a da je iskop urađen na oko 100.000 metara kubnih u samim tunelskim cevima, prenelo je resorno ministarstvo.

"Kako bi obilaznica u potpunosti bila završena, neophodno je da se ugovori poslednja deonica od Bubanj potoka do Pančeva, sa drumsko-železničkim mostom kod Vinče i na tome se radi. Kada ugovorimo taj poslednji 31 kilometar i završimo sve, Beograd će, konačno, posle više od 30 godina, dobiti svoju obilaznicu, koja je počela da se gradi 90-ih godina", naveo je ministar.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.