AAA

EKONOMIJA | 01.02.2023 17:45 > 01.02 17:51

Biznis forum Srbija-Italija 21. marta u Beogradu

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas s ambasadorom Italije Lukom Gorijem o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i o investiranju italijanskih kompanija u Srbiju


Na sastanku je rečeno je da će veliki broj italijanskih kompanija prisustvovati biznis forumu Srbija-Italija koji će biti održan 21. marta u Beogradu.
Gori je istakao da Italija investira u tradicionalne sektore u Srbiji, ali da je važno da se uskladi sa napretkom zemlje i da iskoristi prilike koje su se stvorile usled njene modernizacije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Istakao je da postoji interesovanje italijanskih kompanija za dalje ulaganje u Srbiji tri važne oblasti: energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i infrastrukturu.

Prethodno će Ministarstvo finansija raditi na sporazumima sa italijanskim finansijskim institucijama za obezbeđivanje što povoljnijih uslova za finansiranje kako za domaću privredu tako i državu. Takođe, radi se i na Memorandumu o razumevanju između carinske administracije dve zemlje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.