AAA

EKONOMIJA | 07.02.2023 15:45 > 07.02 15:45

Čadež i Al Ahmadi: Saudijska Arabija značajna investiciona i trgovinska destinacija

Saudijska Arabija predstavlja značajnu investicionu i trgovinsku destinaciju i nudi ozbiljne poslovne mogućnosti za kompanije iz Srbije, zaključak je današnjeg sastanka predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Marka Čadeža i ambasadora Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Usame Dahela Al Ahmadija.

Kako je saopštila PKS, zajedničku tačku u saradnji dve privrede Čadež i Al Ahmadi vide u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, IT, zajedničkim infrastrukturnim projektima, turizmu i zdravstvu.

PKS će definisati u narednom periodu sa saudijskim partnerima u kojim sve sektorima postoji prostor za dalje unapređenje saradnje dve privrede.
U cilju internacionalizacije poslovanja domaćih preduzeća planira se učešće srpskih kompanija na sajmu prehrambene industrije "The Saudi Food Show 2023", koji će se održati u Rijadu od 20. do 22. juna.

"Tržište Saudijske Arabije, u pogledu potencijalne saradnje, predstavlja, u ovom trenutku, jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku za srpsku privrednu zajednicu. Zemlja je otpočela sa diversifikacijom i, s tim u vezi, velikim investicionim ulaganjima u sektore koji su prepoznati kao osnovni pokretači privrede (obnovljiva energija, poljoprivreda, IST, turizam), a u kojima i Srbija ima komparativne prednosti", saopštila je PKS.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.