AAA

EKONOMIJA | 08.02.2023 14:30 > 08.02 14:42

PКS i Vajber dogovorili strateško partnerstvo (FOTO)

  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC
  • FOTO: MILAN OBRADOVIC

Privredna komora Srbije i kompanija Rakuten Viber biće strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća u Srbiji u cilju digitalizacije njihovog poslovanja, dogovoreno je danas na sastanku predsednika PКS Marka Čadeža i direktora za razvoj na vodećim tržištima kompanije Rakuten Viber Atanasa Rajkova (Atanas Raykov).

Usluge za mala i srednja preduzeća biće razvijane kroz Centar za digitalnu transformaciju PКS, najavio je Čadež na prezentaciji "Viber u 2023: super-aplikacija za interakciju između korisnika i brendova" u PKS.
"Dogovorili smo se da budemo strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća kroz Centar za digitalnu transformaciju PКS, kroz čije programe je do sada prošlo više hiljada malih i srednjih preduzeća i digitalizovalo svoje poslovne procese. Sada, zajedno sa Vajberom, želimo da napravimo još veći iskorak", istakao je Čadež.

Predsednik PКS je ukazao da "Vajber" nudi privredi Srbije mogućnost da bude funkcionalnija i bolje posluje, dok nova rešenja ove kompanije omogućavaju privrednicima bolju komunikaciju sa dobavljačima, potrošačima i poslovnim partnerima.

Kako je dodao, nove "Vajberove" usluge omogućavaju firmama da integrišu brojne poslovne procese u jednu platformu jednostavnu za korišćenje čime se smanjuju troškovi kompanija, a što je u današnje vreme posebno značajno.

Atanas Rajkov je istakao da je Viber instaliran na 90 odsto svih aktivnih brojeva mobilnih telefona u Srbiji, 96 odsto u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, 86 procenata u Albaniji i 84 odsto u Severnoj Makedoniji.

"U Srbiji dnevno milion korisnika koristi našu aplikaciju. Osim personalizovanih korisnika radimo i na razvijanju usluga za velika, mala i srednja preduzeća. Srbija predstavlja tržište od ključne važnosti za Viber i nastojimo da prilikom rada na razvoju novih funkcionalnosti i rešenja uzmemo u obzir iskustva miliona korisnika, kao i brojnih partnera, klijenata i institucija iz vaše zemlje", rekao je Rajkov.

Funkcije "poslovni inboks" i "komercijalni nalozi" nedavno su uvedene na "Viberovoj" platformi i dostupne su kompanijama i korisnicima u Srbiji i u svetu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.