AAA

EKONOMIJA | 10.02.2016 10:50 > 10.02 11:08

Poziv samoupravama za finansiranje projekata

Ministarstvo privrede Srbije je danas uputilo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata za čije je finansiranje u 2016. godini obezbedjeno milijardu dinara.

Finansiranje infrastrukturnih projekta se sprovodiu okviru Programa podrške unapredjenju lokalne i regionalne infrastrukture "Gradimo zajedno" i Programa za podršku unapredjenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija. Novac je obezbedjen za sufinansiraje izgradnje i opremanja industrijskih i poslovnih zona koji će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora, ali i izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekta zdravstvene i socijalne zaštite i gradjevina od kulturno istorijskog značaja.

Ministarstvo privrede će sufinansirati projekte u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta za Program "Gradimo zajedno" i 60 odsto od vrednosti projekta za Program podrške unapredjenju privrednog ambijenta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.
Rok za prijavu projekata je 23. februar.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.