AAA

EKONOMIJA | 26.05.2016 15:30 > 26.05 16:06

Hansen: Vladavina prava je ključna za unapredjenje poslovnog okruženja


Šef misije ambasade Danske u Beogradu Morten Skovgard Hansen izjavio je danas da su vladavina prava, država bez korupcije i efkasan rad javnog sektora ključni za unapredjenje poslovnog okruženja, dodajući da Srbija za to ima veliki potencijal.

Hansen je u ambasadi Danske u Beogradu razgovarao sa studentima Fakulteta organizacionih nauka (FON) Univerziteta u Beogradu o srpskom i danskom poslovnom okruženju.

Ambasadu Danske u Beogradu posetilo je 15 studenata FON-a u okviru "Dana otvorenih vrata EU", gde su sa Hansenom i profesorkom tog fakulteta Vesnom Damnjanović takodje diskutovali o podršci za pokretanje poslovanja (start-ap) i važnosti dobrog funkcionisanja pravnog sistema.

Hansen je podsetio da je Srbija zauzela 59. mesto na listi Svetske banke o uslovima poslovanja, što je rast od devet mesta u odnosu na prethodnu godinu, a da je Danska na 3. mestu, navodeći da je razlog visoke pozicije na listi pre svega vladavina zakona.

On je rekao da je stopa nezaposlenosti u Srbiji 17 odsto, a u Danskoj 4,2, ističući da je ključno stvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, socijalna zaštita i sindikati u Danskoj doprineli su fleksibilnom tržišu rada, a mala i srednja preduzeća predstavljaju kičmu ekonomije te zemlje.

Damnjanovićeva je zahvalila Hansenu na pozivu, rekavši da se studenti trude da stalno budu u koraku sa inovacijama i da uče od stranih tržišta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.