AAA

EKONOMIJA | 17.02.2017 17:25

Dveri: PKB ne sme da završi u rukama nekog Vučićevog tajkuna

Srpski pokret Dveri najoštorije osuđuje nameru Vučićeve Vlade da u bescenje proda PKB i da Srbiju ostavi bez jedne od najvrednih poljoprivrednih parcela i zemljišta na prostoru čitave bivše SFRJ.

Dveri u saopštenju navode da "PKB ne treba prodavati, ovaj dragoceni kombinat ne sme da završi u rukama nekog Vučićevog tajkuna, kriminalca koji hoće da opere novac ovim putem ili njegovih privatnih poslovnih partnera, Arapa, sa kojima već ima uigrane poslovne šeme".

Zahtevamo da se odmah zaustavi rasprodaja vrednog srpskog poljoprivrednog zemljišta. PKB poseduje ogromnu imovinu koja se nalazi nadomak Beograda, a koja u svom sastavu ima i veliki broj atraktivnih građevinskih lokacija. Očigledno je da se radi o ličnom i stranačkom projektu koji je katastrofalan po interese Srbije, a od koga bi korist trebalo da ima samo vrhuška Vučićevog korumpiranog režima.

Danas je poslednji dan otvorenog Javnog poziva za prodaju PKB-a. Ovaj poljoprivrdni kombinat u svom vlasništvu ima preko 30.000 hektara poljoprivrednog i građevinskog zemljišta. Pogubno bi bilo za interese naše države da PKB završi u rukama nekog Vučićevog tajkuna ili kriminalca ili neke prijateljsko burazerske fantomske firme sa Dalekog istoka.

Vučićev režim, nastavljajući dosovsku katastrofalnu politiku, rasprodaje sve što je vredno u Srbiji. Sada su ostala još samo javna preduzeća, prirodni resursi, zemlja i voda, a onda ćemo u sopstvenoj zemlji biti robovi nekih kapitalista. Ta pogubna politika koja je u interesu tajkuna, kuprnih kapalista i kriminalaca koji peru novac kupovinom naših vrednih preduzeća, mora hitno da se zaustavi, inače nećemo imati na čemu da gradimo budućnost za našu decu.

PKB se sastoji iz devet gazdinstava, a raspolaže sa preko 30.000 koka nosilja, 9.000 krava, 6.000 svinja. PKB zapošljava oko 2.000 ljudi. O zemljištu od oko 30.000 hektara (23.000 hektara u svojini države i oko 7.500 hektara u svojini društva), koje se nalazi u sastavu PKB korporacije, više ne odlučuje grad Beograd, već Vlada Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.