AAA

EKONOMIJA | 24.02.2017 20:10 > 24.02 20:11

Bogatić se ponosi hajdučkom večeri i regatom

Učešće na Sajmu turizma u Beogradu za nas je veoma važno da predstavimo turističke potencijale naše opštine, ostvarimo kontakate s partnerima i posetiocima sajma, a kao i uvek glavni adut turističke ponude Bogatića, koji brendira Mačvu, jesu  Hajdučko veče i Hajdučka regata, izjavio je danas agenciji Beta Vladan Popadić direktor turističke organizacije Bogatić.

Manifestacija Hajdučko veče je zapravo dvodnevna manifestacija sa najraznovrsnijim aktivnostima u kojoj se održavaju takmičenja u ribolovu, bacanju kamena sa ramena, biciklijada, izbor harambaše...

Najveći  broj turista iz zemlje i inostranstva dolazi zbog Hajdučke regate, koja se održava svakog prvog vikenda avgusta od 2011. godine.

Hajdučka regata u okviru Hajdučke večeri uključuje reku Drinu kao turistički potencijal i ujedno simbolizuje privrženost i neraskidivost svakodnevnog zajedničkog života Mačvana i reke Drine.

Start regate je sa lokacije Alanovića navoz u ataru sela Prnjavor. Ukupna dužina spusta je preko 25 kilometara. Pauza se pravi u mestu Badovinci, kod Pavlovića mosta. Pristaje se posle više od šest sati spusta u mestu Crna Bara (lokacija Vasin šib), u blizini ušća Drine u Savu.

Učesnici regate se po završetku spusta pridružuju bogatom programu Hajdučke večeri.

Popadić je agenciji Beta rekao da se opština Bogatić predstavlja sa oko 70 proizvoda hrane i pića proizvedenih na tradicionalan način vezanih za područje Mačve.

Direktor turističke organizacije Bogatića izdvojio je i verski turizam manastir Ilinje, sve veći razvoj seoskog turizma,  akvapark Termalna rivijera, banju Jokim grab s lekovitom vodom, jedinstvenom u Evropi, koja leči išijas, lumbago, spondilozu, kožne bolesti, astmu.

Kao veoma važan dogadjaj Popadić je najavio i regionalno takmičenje u pripremanju hrane Drina-Sava regiona na kome učestvuju učenici završnih razreda srednjih škola, smer kuvari,  iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ceo projekat podržava regionalna organizacija za ruralni razvoj uz finasijsku pomoć Evrpopske unije.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.