AAA

EKONOMIJA | 04.03.2017 15:55 > 04.03 15:57

Ministar odbrane obišao Prvu petoletku


Rukovodstvo i predstavnici sindikata "Prve petoletke namenske" upoznali su danas u Trsteniku ministra odbrane Zorana Djordjevića sa rezultatima rada i prošlogodišnjim prihodom većim od 137 miliona evra koji tu fabriku svrstavaju u jednu od najuspešnijih fabrika namenske industrije u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Na sastanku je ministru predočeno da "Prva petoletke namenska" već dve godine radi veoma uspešno, za razliku od prethodnih dvadeset, da su sve obaveze prema državi u vidu poreza i doprinosa isplaćene i da radnici redovno primaju plate.

Direktorka "Prve petoletke namenske" Andjelka Atanasković rekla je da je 2016. godine ostvaren prihod veći od 137 miliona evra i dodala da su veoma dobri finansijski rezultati realno još i bolji, jer je oko tri miliona evra uloženo i u obnavljanje sredstava za proizvodnju.

Ministru je saopšteno da je "Prva petoletka namenska" na nedavnom Sajmu naoružanja u Abu Dabiju sklopila veoma povoljan ugovor, da je saradnja sa Ministarstvom odbrane sve bolja, što je dovelo i do sklapanja značajnih ugovora koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene.

"Imamo dosta posla, sklopili smo brojne nove ugovore i sa kupcima u inostranstvu i s domaćim klijentima. Ugovori sklopljeni s Ministarstvom odbrane omogućiće da naša fabrika, kroz realizaciju novih projekata za Vojsku Srbije, postane nosilac objedinjavanja namenske industrije u Srbiji, što predstavlja veliki podstrek i za naše radnike", rekla je direktorka Atanasković.

Posle sastanka s poslovodstvom "Prve petoletke namenske" ministar je obišao proizvodne hale i montažu gde su mu predstvljeni neki od novih proizvoda i prezentovani uredjaji za ispitivanje stajnih trapova, pneumatika, kočnica i druge opreme i kapaciteta tehnoloških mogućnosti Istraživačko-razvojnog centra, navedeno je u saopštenju.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.