AAA

EKONOMIJA | 05.03.2017 23:40 > 06.03 09:16

Blic: Kinezi blizu odluke da preuzmu RTB Bor, postavljaju uslove

Kinezi su blizu odluke da preuzmu Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor, ali su za to pripremili i listu uslova koju će podneti Vladi Srbije, piše beogradski dnevni list "Blic" u izdanju od ponedeljka.

"U RTB Bor trebalo bi da udje jedna od navećih kineskih kompanija iz rudarskog kompleksa uz dogovor s državnom administracijom te zemlje. Ime ove kompanije krije se kao najstrože čuvana tajna", piše list.

"Blic" navodi da se zna da je to jedna od najmoćnijih kompanija u Kini koja je medju prvih pet u toj zemlji u toj privrednoj grani.

"Kinezi su jasno savili do znanja da ih ne zanimaju nagomilani dugovi RTB-a koji se mere milijardama... Po svemu sudeći, Vlada Srbije će morati da donese odluku da RTB-u otpiše sve dugove prema javnim preduzećima, pre svega one za  struju", naveo je izvor "Blica".

U članku piše da Kinezi insistiraju na tome da njihov menadžment preuzme kompletnu kontrolu nad RTB-om i da traže otpuštanje većeg broja zaposlenih, a da socijalni program plati Srbija.

Vlada Srbije je u decembru raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta i savetovanja u upravljanju RTB Bor.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.