AAA

IZBORI 2017 | 13.03.2017 11:55 > 15.03 15:12

Stamatović: Ne daju nam žičaru da bi zemlju poklonili tajkunu (VIDEO)

Lako je raskućiti, teško je skućiti, mučno je steći, a najlakše raskrčmiti tuđu stečevinu i dedovinu, kao što to ovih dana, užurbano, da bi sve predstavili kao fantomske strane investicije, na primeru poljoprivrednih kombinata "Beograd" i "Zlatibor" i aerodroma u Surčinu i na Ponikvama, čine režimske raspikuće,  izjavio je danas kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović.

"Da bi hiljade hektara najskuplje zemlje na Zlatiboru poklonili režimskom tajkunu, nama Zlatiborcima ne dozvoljavaju da za potrebe najvećeg razvojnog projekta u srpskom turizmu, izgradnju panoramske žičare (gondole) "pobijemo šipove na državno zemljište".

"PKB-u koji je nekada hranio celi Beograd i zapošljavao 30 hiljada radnika, razni Maliji koji se kriju iza ledja samozvanog lažnog vodje, žele da otmu 20 hiljada hektara najplodnije zemlje nadomak prestonice", rekao je Stamatović.

On je naglasio da "Zlatiborci imaju puno pravo da ustanu protiv ove otimačine jer, što bi rekao najpoznatiji ovdašnji pesnik Ršum, i Srbija, u ekonomskom smislu ima svoj Zapad, a to je Zlatibor".

On je naveo da su "kućevni preci bili su čuvari svoje zemlje i kućnog praga, pa čak, u delu Zapadne Srbije, sahranjivali svoje najbliže u dvorištima i na okućnicama, da potomci nikad i ne pomisle da otuđe parcelu koju su nasledili, šumu ili njivu i zato naše očeve i dedove nikada ne smemo da izneverimo".

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.