AAA

EKONOMIJA | 21.03.2017 13:15 > 21.03 13:41

Kompanija Jafa kupila Banini

Kompanija Jafa iz Crvenke danas je na aukciji kupila kikindsko preduzeće Banini u stečaju, po početnoj ceni od 15 miliona evra.

Jafa je bila jedini učesnik na aukciji, a od kupovine su odustali Industrija mesa Matijević iz Novog Sada i Industrija keksa Bambi iz Požarevca.

Generalni direktor Jafe Bojan Knežević je, kako prenosi Blic, novinarima posle aukcije rekao da odluka o kupovini Baninija nije bila laka jer je početna cena visoka.

"Da je cena niža, bilo bi više kupaca. Banini je u velikim problemima, u stečaju je jer ima više od 40 miliona evra duga bankama i više od 10 miliona evra duga dobavljačima", kazao je Knežević.

On je dodao da je strateška odluka Jafe bila da vlasniku, Kapa star grupi, predloži tu akviziciju, jer veruje u zajednički potencijal proizvoda Jafe i Baninija.

"Pred nama je veliki posao, planiramo da podignemo proizvodnju u Kikindi. Ovde ćemo proizvoditi isti asortiman koji je Banini do sada imao", najavio je Knežević i poručio da oko 500 radnika Baninija ne treba da brine za svoja radna mesta, jer im "fabrika bez radnika ništa ne znači".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.