AAA

EKONOMIJA | 25.04.2017 15:00 > 25.04 15:49

Predsednik Opštine Čajetina očekuje 20.000 gradjana na radnoj akciji za izgradnju žičare

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je danas da će 1. maja početi "narodna radna akcija" za izgradnju najduže panoramske žičare na svetu s kabinama (gondolama) koja će povezati centar Zlatibora sa skijalištem Tornik i da očekuje učešće 20.000 gradjana.

On je na konferenciji za novinare rekao da druga "Svesrpska narodna moba" pokazuje odlučnost da se nastavi realizacija "najvećeg razvojnog projekta u srpskom turizmu izgradnja gondole vredne 13 miliona evra i dugačke devet kilometara, koju Opština Čajetina sama finansira".

"Prvog maja, na Praznik rada, Zlatibor još jednom brani narodnu imovinu od državnih raspikuća, brani čast i dostojanstvo Srbije", rekao je Stamatović i pozvao gradjane da se prikljuće radnoj akciji koja počinje u 15 časova.

On je dodao da žičara nije privatna investicija, već državna i narodna, da je to "projekat od opšteg interesa za Srbiju", ali nije, kako je rekao, "od interesa za režim koji u ovome ne prepoznaje sebe i svoje lične interese, kao ni svoju promociju".

"Upozoravamo domaću i inostranu javnost da širom Srbije, na volšeban način, od Brezovice na Kosovu, do Vojne ustanove 'Morović', državna imovina, pod okriljem noći, ilegalno, prelazi u misteriozne privatne ruke", rekao je Stamatović.

Direktor javnog preduzeća "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić rekla je da će izgradnja stanica žičare biti pod nadzorom proizvodjača iz Francuske i da će sutra geometri biti na terenu.

Poziv da učestvuju u radnoj akciji na Zlatiboru danas je upućen svim opozicionim kandidatima na proteklim izborima za predsednika Srbije, predstavnicima sindikata, Srpske pravoslavne crkve, nevladinih organizacija i udruženja gradjana, kao i učesnicima studentskih i gradjanskih "Protesta protiv diktature" koji se više od tri nedelje održavaju širom Srbije.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.