AAA

EKONOMIJA | 06.07.2017 17:45 > 06.07 19:58

Premijerka i malinari dogovorili formiranje Radnog tela


Predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović izjavio je danas da su malinari zadovoljni razgovorom sa premijerkom Anom Brnabić i da očekuje da će do četvrtka sledeće nedelje imati i konkretne rezultate o ceni malina.

On je agenciji Beta rekao da će biti formirana radna grupa sa ciljem da u narednih nedelju dana ispita kako se formira cena maline u evropskim zemljama.

Radović je dodao da će radna grupa ispitati koja je cena maline u Poljskoj i da će u tu zemlju za dva do tri dana otputovati predstavnici vlade, hladnjačara i malinara.

"Nakon toga ponovo ćemo se sastati sledećeg četvrtka i tada bi trebalo da utvrdimo cenu. Najvažnije je da bude formirana akontna cena maline na teritoriji cele Srbije", rekao je Radović.

Radović je rekao da je to udruženje tražilo da prosečna cena bude 1,83 evra ili 200 dinara za kilogram malina. Sada je cena od 100 do 125 dinara, ponegde do 150 dinara.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnici proizvodjača malina i hladnjačara dogovorili su se na današnjem sastanku u Beogradu da se formira Radno telo koje će pratiti formiranje cena na domaćem i konkurentnim tržištima kako bi se napravio dogovor prihvatljiv za sve.

Radno telo će činiti predstavnici Vlade Srbije i predstavnici proizvodjača malina i hladnjačara.

Kako je saopštila Vlada Srbije, sastanku su prisustvovali i ministri trgovine i poljoprivrede, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.